Vi skal alle have vores søvn. Vi sover ca. 1/3 af livet. Får vi ikke vores søvn, så får vi os ikke regenereret, og så er kroppen let angribelig både fysisk og psykisk.  Ca. hvert femte menneske får ikke deres tiltrængte søvn og hvile. Vi har ikke alle brug for lige meget søvn. Spædbørn sover ca. 20 timer i døgnet den første tid. Unge mennesker som vokser har også brug for meget søvn, men de trodser ofte deres behov, og så kommer regningen senere. Ældre mennesker har ikke brug for så meget søvn, men de bringes tit ind i en dårlig søvnrytme ved at gå tidligt i seng, og så vågner de også tidligt om morgenen. Sovepiller hjælper ikke ret længe, og de giver bivirkninger i stedet for. Mange sovepiller virker til hen på eftermiddagen, og så er det snart tid til en ny pille.

Hvad kan årsagerne være til at et menneske ikke kan falde i søvn om aftenen og natten med. Ja , der er mange faktorer at tage i betragtning. Mange har ikke styr på tisseriet, de skal op måske i hver time og får derved aldrig den dybe søvn. Kaffedrikning  og andre koffeinindholdige drikke om aftenen, forstyrrer nattesøvnen for mange. Spiritus og store måltider forstyrrer også en god søvn.

Hvad kan man gøre for at få en god søvn ? Der er meget at gøre. Man må finde årsagen til den dårlige søvn, og så prøve at løse problemstillingen. Man  kan gå i alternativ behandling få en god gang zoneterapi + magnetprogram + vacusac + massage + vitaminer/mineraler + ther + naturmidler også homøopatiske. Behandlingsformen er meget individuel. Generelt gælder det om at skabe ro i hovedet. Mange søvnproblemer kan afhjælpes ved i samarbejde med en terapeut finde frem til problemstillingen. Mange  kender ikke selv årsagssammenhængen til en dårlig søvn. Derfor søg hjælp.