Hvordan får man et piskesmæld?  I almindelighed ved påkørsel bagfra ved bilsammenstød.Man kan få det på mange andre måder ved forskellige ulykker.

Hvad sker der i en krop, når man pådrager sig et piskesmæld? Det kan man ikke give et entydigt svar på, fordi det afhænger af mange faktorer i det enkelte menneskes liv, og hvordan udviklingen arter sig er sværd at forudsige, men de allerfleste får en dårlig livskvalitet med smerter / psykisk.

Ved påkørsel bagfra holdende for rødt i en bil f.eks. er den mest kendte. Herved kastes hovedet ned på brystet, der finder et enormt stræk sted i de berørte muskler. En refleks i hjernen vil trække hovedet tilbage, det er her skaden sker, dette fører til ophobning af mælkesyrer i muskulaturen.

Det er så mælkesyren som gør, at muskulaturen ikke kan slappe af igen., Der kan ske noget med leddene, så de trykker på nerverne. Vi kan tale om strække— muskel–  mælkesyre og spændinger, som forskanser sig  (blokeres) i krop og psyke. De mest udsatte er de, som har haft kropslige og psykiske skavanker i forvejen. Men det kan også tage ham/hende, som er bygget af noget godt tømmer med en stærk psyke. ( Sygdom er hver mands herre )

( I parentes skal fortælles, at en person fra f.eks. de Baltiske lande ikke får  på nær det samme sygdoms efterslæb ved samme påkørsel, som en dansker. De må være stærkere.)

Kroppen giver sig til at kompensere fra de opståede skader fra nakke til lænd, hofte, ben, arme m.m.

Denne reaktion breder sig og går tilbage til nakken igen. ( Så der skal brydes en ond cirkel for at løsne op igen. ) Skaden kan forplante sig fra nakken til ryggen, lænden, hofte- og bækken partiet og andre steder og naboleddele  altså hele personen, og dette giver både fysiske og psykiske traumer.

 Kan piskesmæld behandles alternativt ,ja, med noget der ligner  omkring en 70% restaurering.

 Mit udgangspunkt er, at hele kroppen skal rettes op og psyken med, for begge dele  har fået en gevaldig lussing. Jeg vil starte fra fødderne af, knæ, hoften, ryg, skulder, nakke, arme. Altså behandle hele organismen  zoneterapeutisk med efterfølgende bindevævs,- strækmanøvrer massage magnetbehandling + vacusac behandling, og relevante naturprodukter til genopbygning af de berørte knogler, brusk, muskler og psykiske skader.

Piskesmældsramte udvikler andre psykosomatiske sygdomme. De bliver trist til mode. De bliver sortseere, har smerter, sover dårligt der er ikke noget håb for dem. De kan ikke overskue deres  egen og familiens samlede situation, tab af arbejde og arbejdskammerater m.m. (  Enkelte døser hen i en sygdoms identitet.   – Nu er de noget – SYGE –, men dette er en farlig situation at havne i.)

Derfor skal nogen tages ved hånden og hjælpes på vej og holdes fast i at fuldføre et behandlings forløb, ellers står de af i utide. Nogen får  et psykisk tilbage fald efter et par måneder i behandling.

Det bliver for mange en økonomisk belastning. Oven i denne ( lussing) oplever mange, at de bliver stemplede som hypokondere, dovne m.m. De kan bare tage sig sammen. Omverdenen tror ikke på dem, og skaden er meget vanskeligt at få anerkendt lægeligt og forsikringsoversigt, med et lysner.

Der er hjælp at hente. Hvordan? Hos mig skal de helhedsbehandles over en nøje fastlagt plan med behandlings intervaller fra 2 gange om ugen i begyndelsen i de første ca. 2 mdr. trappet ned til en gang hvert tredje uge alt efter behandlingsforløbet over et halvt års tid.

Tilskud. Mange vil kunne få deres forsikring ( måske også kommunen) til at betale for et behandlingsforløb med adskillige tusinde kr. da  forsikringerne efterhånden har indset, at det er en god forretning, at få disse mennesker på højkant igen.