Fedme eller reelt spiseforstyrrelser er et tiltagende problem i den vestlige verden .      På trods af alle tænkelige tiltag, som er afprøvet til hudløshed med megen reklame bliver flere og flere yngre og yngre stadig tungere. Nu her pr. 20/7-04 fortæller presse og TV, at hver tredje  gravide kvinde må føde ved kejsersnit. Kimen til et fedt og besværligt liv for det nye lille menneske er lagt på forhånd. Fedme er vor tids største sygdoms igangsætter. Eller rettere den overvægtige har mange besværligheder, som ad åre bliver til livsstilssygdomme med en for tidlig død til følge..

Jeg vil her forsøge at supplere med mine egne tiltag.

Min køreplan  går ud på, at  skal det have en lang tids effekt, så skal der en livs- og kostændring til, men det afviger de fleste fra over længere tid. Mange vil gerne kunne tage et eller andet middel i en uges tid, smide 50 kg. og så ellers leve som tidligere. Så let går det ikke, det er afprøvet.

Mange har fulgt med i dokumentaren ” Liver er fedt” i TV. I 02 og 03. Hvor vi følger  7-8 personer over tre år uden større lang tids effekt.. Susanne døde 42 år—176 kg. Hun havde vel været nede på 140. Susanne spiste ikke næ—hun åd sig selv ihjel. Nogen af deltagerne var på tre ophold af 16 uger til ca. 2.000 kr. om ugen + ingen løn + al det overflødige, der er svælget ned gennem halsen dagligt i mange år. Det er dyret.

Merethe Carsten fortæller i et interview,

At da, hun grædende lægger sig til at sove den første aften på Ubberup Højskole, havde hun en forestilling/ forventning  om, at hun næste morgen havde tabt  sig 50 kg. Nu havde hun lig som gjort en indsats for at tabe sig. Ja, det havde hun også. Hun havde taget beslutning om, at modtage kommunens tilbud til et  gratis ophold på Ubberup og bryde op fra hjemmet, rejse til Ubberup. Kommunen betalte 10.000 kr. forud for opholdet.  Hun oplevede, at  ønsketænkning aldrig gik i opfyldelse. Hun opgav det første kursus, kom med igen. Vægten er gået op og ned siden med et depressivt livsmønster.

Hvorfor virkede højskole opholdene med kost- og livs ændrings programmer ikke ? For det første, så skal der tages fat på problemstillingen ” Jeppe på Bjerget”. Hvorfor drikker ”Jeppe”, Hvorfor nedsvælger så mange mennesker så mange overflødige ting gennem halsen?, som skader mere end gavner. Fordi kroppens krav er stærkere end viljens magt. For det andet, så angribes  næsten ensidigt symptomet de overflødige kg. og når de er væk, så er problemet løst, men hvor længe? Men alle måske 17 årsager til overvægten fedmen og trangen til at putte noget i munden, den har ikke fortaget sig. Og hvorfor har den så ikke det, ja, det er der mange årsager til. Som indlednings forklarende tekst, så har vi styr på bevægeapparatet ( i al almindelighed ) altså kropsfunktioner med bevægelse af arme, ben, spise o.m.a., men vi har ikke styr på hormoner og indre organer, og det er her vi skal til at sætte ind med hjælpemidler til f.eks. LAVT BLODSUKKER, BINYRERNES STRESS HORMON, FORHØJET INSULIN, ØSTROGENDOMINANS, HJERNENS BELØNNINGSSYSTEM og meget meget andet. Og disse ting er noget, som  mig bekendt ikke indgår i en kur med et eller andet afføringsmiddel  ( så sker der noget) over f.eks. 6 uger.

Som en grov rettesnor så har de fleste ødelagt deres forbrændingssystem under et, og dette kan ingen få til at virke igen ved at stå på vægten og klappe i hænderne over at have tabt 200 g. eller  græmme ( græde ) over, at nu er vægten altså bare steget igen.

Hvad kan man alternativt generelt gøre ?. Kroppens krav skal mindskes, viljens kraft styrkes, stress, hormon, afbrænding, psyke og meget meget andet skal i balance.

Angribe alle årsagerne med alternative behandlingsformer og medikamenter ( måske op til ti forskellige slags ) og så skal de kropsbehandles i lige så mange måneder, som de har været overvægtig i år + et ½ til et helt år længere, og stadig gå til alternativ behandling i årevis for ikke at få tilbagefald. Jamen det koster jo dyrt.Ja.Hvad kostede det på Ubberup og alle mulige andre tiltag et helt liv igennem uden effekt?.

Men ved alternativ behandling vil man kunne passe sit arbejde, hvis man har et sådant.

Kost og nydelses vaner skal lægges om + motion og masser af vand.

De skal spise 50% af deres mad om morgenen og 10% ved 11-12 tiden og 40% mellem 15 og 17. spise  groft og grønt. Frugt skal spises lige efter maden ikke som mellem måltider, da det hæver blodsukkeret. Hvis og når spisetrangen melder sig, så drikker man et glas vand, lægger sig ned på ryggen til spisetrangen er ovre, og så går man sig en tur. De skal ud at gå en tur både morgen og aften på ca. 20 min.

Morgenmad kl.  6—8  gerne havregrød med rosiner, en lille skefuld honning + et glas mælk + et kogt æg + makrel i tomat, tun, eller andet fisk. + to skiver rugbrød med smør. + et par kopper grønt the. + frugt + 2 VITAMUN. .

Omkring kl.11-10% Rugbrød med pålæg. En gang suppe med flutes. Javsgrød med svesker. evt. frugt. En gang hyldebærsuppe med æbler og tvebakker.

Aftensmad mellem 15 og 17. her spises 40% alm. aftensmad med kød + kartofler + grøntsager + frugt. Hjælpemidler Basica eller SPIROLINA efter behov  før aftensmaden + 2 stk. VITAMUN.+ 30 drb. 612 til hvert måltid gerne op til 100 drb. Dagligt.+ andre  relevante lever/galde/ bugspyt  produkt, så forbrændingen øges.

Hjernens krævende belønningssystem, som går ud på at putte noget i munden, skal ændres. Man kan f.eks. sætter man sig ned ( lægger sig ned ) lukker øjnene, så længe den psykiske sult er drevet over. Eller går ud – foretager sig noget eller bare går en tur.  Jeg skal lige pointere, at det er ikke ernæringssult, der plager men en narresut.

Aftensservering. Fiberkost gerne knækbrød med smør og hybenmarmelade  ( det er  noget  folk selv har lavet, der er hyben og hyldebær i massevis i landskabet overalt i landskabet )

Til kost og livs ændrings planen skal man gå i alternativ behandling med zoneterapi + massage + magnet + Vacusac behandling + samtale en gang om ugen så længe behovet måtte være der og to måneder mere, så livs ændrings planen holder. Og herefter en gang om måneden, så man ikke falder i igen.

Ved denne behandlingsplan vil en lang række skavanker fortage sig og siden slet ikke opstå igen, og vedkommende vil få en helt anden livskvalitet.

Hvorfra ved jeg alt dette??? For  ca.17 år siden havde jeg det ikke bedre end godt. Eller rettere. Jeg havde det ganske elendigt. Jeg havde fået lavt blodsukker. Jeg var træt når jeg stod op om morgenen, hele dagen, og når jeg gik i seng om aftenen. Når jeg kom hjem fra mit arbejde lagde jeg mig på sofaen, kunne ikke slappe af, sov meget dårligt om natten o.m.a. Jeg havde været ved læge med allergier, høfeber m.v. og fik indsprøjtninger herfor. Jeg kom til at veje 78 kg. og det var alt for meget til mig. Jeg var i alternativ behandling  et årstid i Kollund ved Kruså. Jeg kørte 175 km frem og 175 tilbage to gange om ugen. I de første 4 mdr. tabte jeg 16—18 kg. altså et kg om ugen, men men men, jeg blev slet ikke behandlet for overvægt. Hvad blev jeg så behandlet for da ????? Alle skavankerne. Jeg vejede altså kun 60 kg til sidst, og det tog ti år,,,,,, jeg gentager 10 år,,, at komme op på 70 kg. igen. Altså et kg. om året i tilvækst. Hvis og når andre overvægtige eller frustrerede ville gennemgå samme behandlingsmønster så ville de tabe sig. I dag 17 år efter vejer jeg 73 kg.