Diarre over længere tid er langt farligere end forstoppelse, idet kroppen drænes for næringsmidler og slimhinderne slides unødvendigt..

Diarre kan være af psykisk art, og så skal psyken behandles. Det kan også være bakterier eller  infektioner som følge af mavesyreproblemer. Man kan være smittet i udlandet, have været på sygehus eller i berøring med noget, som kroppen ikke selv kan forsvare sig imod. Det er meget vigtigt, at man  holder sig ren med bad og hånd vask, så man ikke selv er en vedvarende smittekilde.

Behandling af diarre. Kosten skal ændres. Man skal undgå frugt,  grøntsager rå som kogte, slik og al mad som øger gæring og gasser. Mælk skal drikkes uopvarmet. En kortvarig diarre i forbindelse med omgangssyge eller influenza er for mange en kærkommen lejlighed til at få renset ud i tarmsystemet, men er diarre en længerevarende tarmtilstand, så skal man have noget gjort .

Diarre kan skyldes mange ting. Som behandler må jeg prøve mig frem for at finde årsagen Og håbe på at det lykkes. Jeg vil indledningsvis starte med de gængse behandlingsformer og prøve at stoppe diarreen med behandling uden hjælpemidler, ændre kost og spisevaner, hvis dette er årsagen. Man kan forsøge med havresuppe tilsat blåbærsyltetøj/saft og banan og revet æble evt. tygge rå havregryn eller tvebakker meget grundigt som mellemmåltid, og ellers er det godt at få ro i tarmsystemet ved kortvarig faste, så tarmfloraen igen kan bygges op. Man skal spise langsomt og tygge godt, så spyt og tarmsafter slår til. Man skal sørge for at få kogt væske f.eks. Kamilla the med en teskefuld honning i flere gange om dagen.

Jeg kan og vil ikke beskrive en behandlingsplan, fordi der kan være så mange faktorer, men jeg har noget at byde på til de fleste også tarmsygdomme.